LCM / London College of Music Sınav Seviyeleri

LCM nedir ankaraPek çok farklı alada yapılan LCM (London College of Music) sınavlarının seviyelerini ve uluslararası akreditasyonda aldığınız sertifikaların ve diplomaların karşılığını aşağıda bulabilirsiniz.

Hazırlık Seviyeleri

Pre Preparatory / Hazırlık Öncesi (Sadece Piyano bölümünde geçerlidir)

Preliminary Grade / Ön Seviye (Sadece Elektro Gitar bölümünde geçerlidir)

Step (Sadece Çello bölümünde geçerlidir)

Step 1  (Piyano, Keman, Klasik Gitar bölümlerinde geçerlidir)

Step 2 (Piyano, Keman, Klasik Gitar bölümlerinde geçerlidir)

Dereceler(Bütün bölümler için geçerlidir)

Grade 1

Grade 2

Grade 3

Grade 4

Grade 5

Grade 6

Grade 7

Grade 8

Diploma Seviyeleri

Diploma of the London College of Music (DipLCM)

Associate of the London College of Music (ALCM)

Licentiate of the London College of Music (LLCM)

Fellow of the London College of Music (FLCM)

Diploma ve Sertifikaların Denklikleri

LCM Examinations UK Qualifications & Credit Framework (QCF) European Qualifications Framework (EQF)
FLCM Level 7 Level 7
LLCM Level 6 Level 6
ALCM Level 5 Level 5
DipLCM Level 4 Level 5
Grades 6-8 Level 3 Level 4
Grades 4-5 Level 2 Level 3
Grades 1-3 Level 1 Level 2

QF-EHEA ve EQF/LLL Karsılastırması
QF-EHEA ve EQF/LLL, kapsadıkları coğrafi bölge, amaçları ve uygulama alanları açısından farklılıklar gösterirler. EQF/LLL, Avrupa Birliğine üye 27 ülke için tasarlanmıştır; QF-EHEA ise Bologna Sürecine üye 45 ülke için geliştirilmiştir.

EQF/LLL, yaşam boyu öğrenimin tüm kademelerini kapsadığı için, çalışma grupları daha geniş kapsamlıdır. Bütün kademelerden bakanlık temsilcileri, yükseköğretim üst kurul temsilcileri ve sektör temsilcileri bulunmaktadır. EQF/LLL sisteminin yasam boyu öğrenimdeki çok farklı kademeler için ortak bir çerçeve oluşturma çabası veya amacı, bu sistem içindeki birçok tanımın ve kavramın, yalnızca yükseköğretim için kurgulanan QFEHEA sistemi içindeki tanımlardan ve kavramlardan farklılaşmasına neden olmaktadır. Her iki sistemde verilen seviye tanımlayıcıları farklı uygulamalara yönelik tasarlanmıştır. EQF/LLL sisteminde verilen tanımlayıcılar oldukça geneldir ve yasam boyu öğrenimde yer alan her türlü öğrenme türüne uygulanabilirler. QF-EHEA ise tamamen ve sadece özel olarak yükseköğretim için tasarlanmıştır.

2005’te Bergen’de gerçekleştirilen Bologna Bakanlar Konferansı sonunda alınan kararlar çerçevesinde, İrlanda, İskoçya (Birlesik Krallık) ve Danimarka gibi ülkelerin QF-EHEA sistemine uyumlu olarak geliştirdikleri ulusal yeterlilikler çerçevelerine ilişkin çalışmalarını tamamladıklarını; Avrupa Komisyonu tarafından önerilen EQF/LLL sistemi ile ilgili yeni bir hazırlık yapmayacakları ve ayrıca, AB Komisyonu ile Bologna İzleme Grubu ve Avrupa Üniversiteler Birliği arasındaki bu konu hakkındaki ihtilafın henüz çözülemediği bilinmektedir. Ancak henüz yeterlilikler çerçevesini tamamlamamış birçok ülke seviye tanımlayıcılarını oluştururken, Dublin tanımlayıcılarını esas alıp; onları EQF/LLL için yapılmış olan tanımlayıcılarla ilişkilendirmektedir.

Bununla birlikte, iki sistem birbirleriyle ilişkilendirilebilmektedir; EQF/LLL sisteminin 5 ila 8. seviyeleri, her türlü yeterliliğe uygulanabilen genel tanımlayıcılar olmakla beraber, yükseköğretim yeterlilikleri için de uygulanabilmektedirler; bu sebeple, söz konusu seviler, QF-EHEA sistemi ile ilişkilendirilebilmektedir. Nitekim, 17-18 Mayıs 2007 tarihlerinde gerçekleştirilen Bologna Bakanlar Konferansında kabul edilen “Londra Bildirgesi”nde “AYA Yeterlilikler Çerçevesi (QF-EHEA)” ile uyumlu ulusal yeterlilikler çerçevelerinin, AB Komisyonunun “Yasam boyu Öğrenim Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi (EQF/LLL)” önerisi ile de uyumlu olacağı ifade edilmektedir. Ayrıca, Bologna İzleme Grubunca oluşturulan Yeterlikler Çerçevesi Çalışma Grubu’nun Mayıs 2007 tarihli raporunda, bu ifade tekrarlanmakta; ve Avrupa’da iki ayrı yeterlilik çerçevesinin mevcudiyetinden kaynaklanacak herhangi bir karışıklığa yol açmamak için QFEHEA’nin Avrupa Yükseköğretiminin küresel boyutta tanıtılmasında esas alınması gerektiği vurgulanmaktadır.

*Bu yazı Türkiye Yükseköğretim Kurulu’nun internet sitesinden alınmıştır. Yazıya bu linkten ulaşabilirsiniz.

 

 


Karnaval’da Arayın