LCM Sınavları Nasıl Yapılır

LCM nedir ankaraLCM (London College of Music) sınavları her yıl İngiltere’den gelen sınav komisyonu tarafından gerçekleştirilir. Mülakat şeklinde yapılan sınavlara adaylar tek tek alınırlar. Sınav ingilizce olarak yapıldığı için aday dilerse tercüman isteme hakkına sahiptir.

Sınav İçeriği

LCM sistemi, sadece enstrüman hakimiyetinin yeterli olmadığı bir sistemdir. Hazırlık aşamalarında öğrenci sadece enstrümanından ve basit düzeyde müzik bilgisinden sorumluyken, Grade seviyelerinde öğrenci başarılı olabilmek için enstrüman performansının dışında müzik bilgisi sorularına, ileri düzeylerde müzik tarihi ve armoni sorularına, müzik ve ritm kulağı sorularına tabi tutulur. Keman ve Flüt bölümünden sınava girecek öğrenciler piyano eşliğiyle eserler seslendirirken diğer bölümler solo performanslar sergilerler.

Seviye Tespiti

Adayın sınava gireceği seviye eğitmenlerle ortaklaşa kararlaştırılır. İlk seviyeden başlama ya da seviyeleri sıralı bir şekilde takip etme zorunluğu yoktur. Aday sınava istediği seviyeden başlayabilir ve sonraki dönemlerde isterse veya eğitmeni gerekli görürse seviye atlayabilir.


Karnaval’da Arayın