Pazar aktivitesi

KARTON GİTAR (8)Çocuğunuz müziğe ve enstrümanlara ilgi duyuyorsa, bu gri pazar günü için size renkli bir önerimiz var. Çocuğunuzla birlikte kartondan bir gitar yapmaya ne dersiniz? Kullanabileceğiniz malzemelerde herhangi bir sınır yok. Dilerseniz evdeki bir karton kutuyu bu iş için kullanabilirsiniz.KARTON GİTAR (10)

Kartona basit bir gitar şekli çizerek işe başlayın. Çizdiğiniz gitarı kesin ve ortasını delin. Bu sırada minik sanatçınıza gitarın ortasında neden bir boşluk olduğunu basit bir şekilde anlatabilirsiniz. Gitarın telleri titreştiğinde, gövdenin içindeki hava da titreşmektedir ve hava, bu yuvarlak boşluktan dışarı ses olarak çıkar.
Dilerseniz aynı işlemi iki kez tekrarlayın ve kestiğiniz kartonları birbirine yapıştırın. Böylelikle daha kalın bir karton gitar elde edebilirsiniz.

KARTON GİTAR (9)Fotoğraflarda gördüğünüz noktaları delerek, renkli ipleri ya da lastikleri bağlayın. Gitarınızın telleri de hazır.
Çocuğunuzla birlikte dergilerden ya da internetten bulacağınız gitar fotoğraflarını inceleyebilir, ‘gitarın kaç teli var, sapında kaç çizgi var, bu çizgiler ne anlama geliyor, gövdesindeki boşluk ne işe yarıyor’ gibi soruların cevaplarını araştırabilirsiniz.
Dilerseniz çocuğunuzla birlikte bir enstrüman mağazasına giderek gitarları inceleyebilirsiniz. Bu iş için randevu alarak Karnaval’a da misafir olabilirsiniz. Uzman eğitmenlerimiz size enstrümanları tanıtacaktır.
Tellerini de taktıktan sonra kartondan gitarınızı süslemeye geçebilirsiniz. Dilerseniz gerçek bir gitarı inceleyerek özelliklerini kartondan gitarınıza taşımaya çalışın, isterseniz çocuğunuzu özgür bırakın ve gitarınızı renklerle, desenlerle buluşturun. Gitarınızı tamamladıktan sonra bu renkli aktiviteyi fotoğraflarla ölümsüzleştirmeyi unutmayın.

KARTON GİTAR (1)     KARTON GİTAR (13)KARTON GİTAR (11)

KARTON GİTAR (12) KARTON GİTAR (7)


Karnaval’da Arayın